+36303747338  |  info@freelight.hu Lakberendezés Budapest  |  30.000 Ft felett ingyenes kiszállítás  |  Fizetés, szállításBlog

+36303747338  |  info@freelight.hu Lakberendezés Budapest  |  30.000 Ft felett ingyenes kiszállítás  |  Fizetés, szállításBlog

Hírek, újdonságok, érdekességek

Tiffany lámpa

Moretti
2021.11.11 20:24
Tiffany lámpa

Tiffany asztali lámpa ajándékba - luxus a szemnek, a szívnek

Egy Tiffany asztali lámpa fénye nem pusztán egy világítás, hanem egy olyan hangulatot, olyan meghitt eleganciát az enteriőrnek, melyet szinte semmi más nem adhat. Valódi luxus, melyet nem csak a hölgyek imádnak, hanem a szépre, kifinomult eleganciára adó urak is.
Egy Tiffany lámpa valóságos aurát teremt a szobában, fényével teret alkot, megnyugtató, biztonságot és meleg otthonosságot teremt. Személyes, szerethető lámpák: akinek van, annak nagyon a “szívéhez nő”.

De miből áll a híres Tiffany varázs?

Napközben a lámpa elegáns formája, színponpás üvege és bronz színű, míves, cirádás megjelenése díszít, de az igazi varázslat várat sötétedésig. Képzelje el, ahogy beköszönt az este, a késő délután és a felragyognak a puha fények, megfestik a falakat, tarka üvegképek tündökölnek fel, színeket visznek a szobába, élettel töltik meg.
Minden este egy kis meghitt ünnepélyességet kap. A színes üvegen átszűrődő fények a legszebb emlékeket hozzák elő.

Milyen szempontok alapján válassza ki pont azt a Tiffany lámpát, aminek a megajándékozott a legjobban örül?

Kezdjük a legfontosabbal: Tiffany asztali lámpát leginkább motívumok és szín és méret alapján választunk.
Vannak szigorúan szimmetrikus, geometrikus formák, illetve virágos, szabadabb, bohémebb szecessziós minták.
Ez már eleve egy jó kiindulópont lehet, még akkor is, ha nem ismerjük a megajándékozott lakását, irodáját. A virágosabb formák, szecessziós, indás játékosság inkább a hölgyek világa. A geometrikus, elegáns modellek mindenkinek kellemesek, a lakásban, vagy irodában az időtlen luxust képviselik.

Érdemes tudni, hogy ezek nem festett üvegek, hanem anyagukban színezik meg, ezért nem kopik, nem fakul, sőt a nap sem szívja ki, gondoljunk csak az ólomüveg ablakokra. Tudta, hogy a 100 éves, vagy még régebbi Tiffany üvegek színei ugyanúgy tündökölnek, mint amilyeneket napjainkban készítenek? - többek között ezért is képvisel kortalan luxus eleganciát, igazi minőséget ezeknek a lámpáknak a megjelenése.

A Tiffany asztali lámpa mérete is fontos a színvilága után.
Az ideális nagyság attól függ, hova szeretnénk tenni. A kisebbek inkább hangulatos fényforrások, amelyek jól mutatnak a hálószobában, vagy a nappali komódján. Ezek 16-20-22 cm átmérőjűek. A nagyobb Tiffany asztali lámpák 30 cm-től felfelé találhatók meg, sőt, némelyik ennél nagyobb, akár 50 cm-es is lehet.

Alapvetően méret határozza meg azt is, hogy milyen fényforrást kell használni hozzá.
Van ezeknek a lámpáknak egy optimális fényerejük, amikor a legszebben adják ki a színeket, hogy ne legyen se alulvilágított, se túl fényes.

A Tiffany asztali lámpákhoz mindig meleg fényű LED izzót érdemes használni.
Ezek szerencsére kevés energiát fogyasztanak és nem melegednek túl. A foglalatok hagyományosak, a kisebb lámpákba “mignon izzó” vagyis E14 a nagyobbakba E27 való. Hidegfehér fényű leddel a színei nem olyan szépek és ezt senki sem szeretné, hiszen pont a lényeg veszne el…

Milyen teljesítményű izzó kell egy Tiffany asztali lámpába?
A kisebb lámpákba, illetve ott, ahol inkább a pompás színei hangulatot varázsolnak, elégséges a 40W teljesítmény. Nagyobb 30-50 cm átmérőjű Tiffany lámpákhoz is a maximum 60W-os izzót javasoljuk.

A Tiffany asztali lámpa az egyik legszebb és maradandó ajándék annak, akit szeretünk, tisztelünk, aki felé ki akarjuk fejezni a megbecsülésünket.
Sokan választják ezt az elegáns lámpát, mert egyszerűen nem lehet vele melléfogni, szinte minden enteriőrben jól mutat.
Öröm már a kiválasztása is és nincs annál jobb érzés mint amikor a megajándékozott bekapcsolja az ajándékba kapott lámpát és felragyog a szeme - óh, ez mesés…